Contact

x

Een nieuwe start in tijden van Corona

9 juni 2020, 2 min leestijd

Zo’n 2 maanden geleden ben ik begonnen als Corporate recruiter bij Ctac. Dat betekent dat ik op afstand, oftewel vanuit huis wordt ingewerkt. Hoewel de verhalen van uitgestelde en afgestelde contracten echt niet zeldzaam zijn, mocht ik samen met een aantal collega’s gewoon starten bij Ctac.

Maar wat betekent dat nou eigenlijk? "een nieuwe werkomgeving", waar je vanuit huis aan moet wennen? Het vorige heb je op een gekke manier moeten afsluiten, een telefoontje, even zwaaien naar de camera en dat was het dan, overigens wel met de belofte om het goed te doen wanneer het weer kan. De volgende dag loop je hetzelfde thuiskantoor in waar je dan ineens voor een andere werkgever aan de slag gaat. Dat is toch best een vreemde gewaarwording.
Ik moet daarbij wel zeggen dat ik me ondanks de gepaste afstand wel ontzettend welkom voel bij Ctac. Mijn collega, heeft me zeker in het begin goede instructies meegegeven, zodat ik me ook vrij snel nuttig heb kunnen voelen. Daarnaast heeft ze me ook wegwijs gemaakt door me informele kennismakingsgesprekken te laten voeren, fijn! Dat helpt toch met aarden. Daarbij heerst er bij Ctac een hele open en gemoedelijke sfeer, wat in deze situatie zeker helpt.

Wel blijft het gek dat je niet naar dat nieuwe kantoor kan, de reis heen gebruiken om op te starten en de reis terug om de werkdag af te sluiten. Je kunt je nieuwe collega’s niet in levende lijve zien of de hand schudden. Een groot deel van de rituelen, die normaal gesproken met deze stap samengaan vallen weg of worden in een nieuwe vorm gegoten, die (nog) niet natuurlijk aanvoelt.  De scheiding tussen werk en privé is best vaag geworden en zeker als nieuwe medewerker wil je je bewijzen en het goed doen. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Tips die ik kreeg, loop een rondje voor en na je werk, dat creëert “reistijd”. Zet een teams meeting op voor een kopje koffie of om gewoon even bij te kletsen en stel je grenzen goed. Het is niet erg om om 5 uur je laptop dicht te klappen, of om juist in gedeeltes over de dag te werken.

Een tip vanuit mezelf: Sta niet te lang stil bij wat normaal gesproken was gebeurd. Hoe het inwerktraject eruit had gezien als. Niemand weet namelijk wat normaal straks inhoudt en dat geeft  ook niet. Het is weer tijd voor een digitaal kopje koffie met mijn collega’s.

Benieuwd of Ctac interessante vacatures heeft voor jou?

Bekijk vacatures