Contact

x

Flexibel, schaalbaar en innovatief samenwerken in de cloud

21 september 2020, Woningcorporaties & Vastgoed, 2 min leestijd

Op 24 september vond CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat stond ze te verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hierover in gesprek met onze collega Wicher Meursing, Senior Business Manager.

De afgelopen jaren is het gebruik van cloud software sterk toegenomen. Wicher: “Een trend die volgens analisten de komende jaren blijft groeien. De voordelen van deze software zijn vandaag de dag meer dan actueel. Wie is er immers niet gebaat bij flexibiliteit, schaalbaarheid, kostenbesparingen, beschikbaarheid, beveiliging, communiceren, samenwerken en innovatiekansen. Fit4Woco is een compleet en innovatief ERP-cloudplatform wat door de schaalbaarheid geschikt is voor iedere woningcorporatie, groot of klein.”

Flexibel en schaalbaar
Op CorporatiePlein kunnen bezoekers kennismaken met Fit4Woco. “Met een opzegtermijn van een maand kunnen corporaties Fit4Woco op basis van een vaste prijs per vhe huren. Door op onze ‘menukaart’ aan te kruisen welke processen men wilt afnemen, kunnen corporaties zelf de maandelijkse huurprijs en de eenmalige fixed price implementatie bepalen. Met Fit4Woco is een snelle uitrol gegarandeerd waardoor de impact op de organisatie minimaal is. Dit wordt mogelijk gemaakt omdat alle primaire corporatieprocessen rondom de klant en pand zijn gestandaardiseerd. Daarnaast hebben corporaties direct toegang  tot het gebruiksvriendelijke systeem in de cloud.”

Continue innovatie
“Verder kent Fit4Woco een vaste releasekalender waarin continu nieuwe en innovatieve functionaliteiten worden toegevoegd. Updates worden automatisch ter beschikking gesteld zonder additionele kosten, inclusief wet- en regelgeving en zonder testinspanningen voor de corporatie. Bezoekers die hier graag meer over willen weten, verwelkomen wij uiteraard van harte op onze stand.”

Ketensamenwerking 3.0
Ctac geeft tijdens de beurs ook een kennissessie over ‘Ketensamenwerking 3.0’. “Dit is de volgende stap in ketensamenwerking voor de corporatiesector,” legt Wicher uit. “De huidige manier van ketensamenwerking kenmerkt zich veelal door één-op-één koppelingen die telkens per leverancier en woningcorporatie moeten worden gerealiseerd. In deze sessie maken corporaties kennis met deze nieuwe manier van samenwerken gebaseerd op het Ariba Network. Een platform waar je maar één keer mee hoeft te koppelen, om vervolgens met al je ketenpartners, zowel groot als klein zaken te kunnen doen.”