Contact

x
Goed doel

Goed doel 2019: Stichting Alzheimer Nederland

Ieder jaar kiest Ctac een goed doel om te ondersteunen. Voor 2019 is dat 'Stichting Alzheimer Nederland'. Alzheimer Nederland zet zich sinds 1984 in voor mensen met dementie en hun dierbaren. De stichting werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geeft Alzheimer Nederland voorlichting over dementie, biedt men ondersteuning en komt men op voor betere zorg voor mensen met dementie. Ook wetenschappelijk onderzoek wordt mogelijk gemaakt, door financiële ondersteuning.

banner.png
 

Onderzoek

Alzheimer Nederland maakt onderzoek naar dementie mogelijk. Door onderzoek te financieren en samen te werken met onderzoekers, bedrijven en particulieren. Samen met wetenschappers is het Alzheimer Centra opgezet, waar onderzoek, behandeling en begeleiding samenkomen.

Ondersteuning bij dementie

Als u met dementie te maken krijgt, zelf of bij een dierbare, is Alzheimer Nederland er voor u. Bij de Alzheimer Telefoon vindt u een luisterend oor en antwoord op uw vragen. Op Dementie.nl kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, tips en om ervaringen te delen. Er worden laagdrempelige activiteiten georganiseerd. Landelijk, bij u in de buurt en speciaal voor jonge mensen met dementie. Een voorbeeld hiervan zijn de Alzheimer Cafés en Theehuizen. Hier komt u in contact met lotgenoten en krijgt u informatie en advies.

Ctac organiseert dit jaar verschillende activiteiten om geld op te halen voor Alzheimer Nederland. Zo organiseren we een zomer bbq, doneren we de waarde van kerstpakketten, verkopen we parkeerplaatsen en nog veel meer.

Meer informatie over Alzheimer Nederland vindt u op: https://bedrijven.inactievooralzheimer.nl/project/ctac/

Deze goede doelen steunden wij ook