Op 16 september 2024 kondigde Microsoft met veel enthousiasme de nieuwste updates aan voor Microsoft 365 Copilot, bekend als “Wave 2”. Deze updates brengen een reeks innovatieve functies die de manier waarop we werken drastisch kunnen veranderen. Hier zijn de belangrijkste hoogtepunten in relatie tot Modern Work.

1. Copilot Agents in SharePoint 

Een van de meest opwindende toevoegingen is de introductie van Copilot Agents in SharePoint. Deze agents kunnen eenvoudig worden gecreëerd en gedeeld zonder enige programmeervaardigheden. Ze fungeren als goed geïnformeerde teamgenoten die vragen kunnen beantwoorden en redeneren over bronmateriaal. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt samen te werken en informatie te delen binnen teams. Bovendien kunnen deze agents worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie, waardoor ze nog waardevoller worden voor het verbeteren van de productiviteit en samenwerking. 

 2. Verbeteringen in OneDrive 

Copilot in OneDrive biedt nu de mogelijkheid om bestanden sneller samen te vatten, antwoorden te krijgen en bestanden te vergelijken. Deze functies zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen door minder tijd te besteden aan het zoeken naar informatie en meer tijd aan het uitvoeren van betekenisvol werk. Met de nieuwe zoekmogelijkheden kunnen gebruikers snel de benodigde documenten vinden, terwijl de samenvattingsfunctie helpt om snel de kernpunten van lange documenten te begrijpen. 

3. Copilot Pages 

Met de nieuwe Pages-functie kunnen gebruikers inzichten die Copilot voor hen heeft gevonden, bewerken, toevoegen aan een pagina en delen met hun team. Dit bevordert samenwerking en maakt het eenvoudiger om belangrijke informatie te delen binnen de organisatie. Gebruikers kunnen nu ook interactieve elementen toevoegen aan hun pagina’s, zoals grafieken en tabellen, om de informatie nog inzichtelijker te maken. 

 4. Integratie met Microsoft 365 Apps 

Copilot blijft zijn integratie met Microsoft 365-applicaties verbeteren. In Excel is Copilot nu algemeen beschikbaar en biedt ondersteuning voor formules, datavisualisatie en meer. Bovendien is er een publieke preview van Copilot in Excel met Python, waardoor gebruikers geavanceerde analyses kunnen uitvoeren zonder enige code in te voeren. Deze integratie maakt het mogelijk om complexe datasets te analyseren en waardevolle inzichten te verkrijgen zonder dat er diepgaande technische kennis nodig is. 

 5. Toekomstige Uitbreidingen 

Microsoft heeft aangekondigd dat er nog meer functies en verbeteringen op komst zijn voor Copilot in SharePoint en OneDrive. Deze voortdurende innovaties zullen blijven bijdragen aan een efficiëntere en productievere werkomgeving. Verwacht wordt dat toekomstige updates nog meer geavanceerde AI-mogelijkheden zullen introduceren, waardoor Copilot nog beter in staat zal zijn om gebruikers te ondersteunen bij hun dagelijkse taken.

Conclusie

De introductie van Microsoft 365 Copilot Wave 2 markeert een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van Modern Work. Met nieuwe tools en verbeterde functionaliteiten stelt Copilot organisaties in staat om slimmer en efficiënter te werken, waardoor teams zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is. Deze updates beloven de manier waarop we werken te transformeren en een nieuwe standaard te zetten voor productiviteit en samenwerking in de moderne werkplek.

Copilot promo

Tot 31 december 2024 loopt er een exclusieve korting van 15% op Copilot voor Microsoft 365*. Deze aanbieding geldt voor aankopen van 10 tot 300 licenties. Een unieke kans om je productiviteit te verhogen met de nieuwste AI-ondersteunde functies van Copilot. 

Lees hieronder verder voor de verschillende varianten.

Nieuwe Copilot-klanten 

Voor degenen die nieuw zijn met Copilot voor Microsoft 365, adviseren wij ons “Getting Started”-aanbod. Dit pakket is biedt niet alleen de promotiekorting om kosten te verlagen, maar we leveren ook een uitgebreide bundel met het volgende; 

  • 3 dagen (deels on-site) Microsoft Modern Work Digitale Transformatie en Advies:
    – Strategische analyse bedrijfdoelen en hoe Modern Work dit kan ondersteunen
    – Roadmapontwikkeling voor moderne werkplekken en hybride werken
    Op maat advies over Hybride werken, Flexible werkplekken en Beveiliging & Toegang
  • Een initiële set van 10 Copilot voor Microsoft 365-licenties  
  • 2 dagen aan diensten ter ondersteuning van de planning, installatie, succesmeting 
  • 1 dag aan eindgebruikersopleiding en inleidingsmateriaal verstrekt door Microsoft 
  • Periodieke evaluatie en optimalisatie (aanbevolen, optioneel).

Deze holistische benadering zorgt ervoor dat klanten goed uitgerust zijn om vol vertrouwen te beginnen met het gebruik van Copilot en de voordelen ervan vanaf het begin te maximaliseren. 

Bestaande Copilot-klanten 

Voor bestaande Copilot-klanten die Copilot succesvol hebben geëvalueerd, is ons ‘Power-Up’ aanbod interessant. Dit aanbod is afgestemd om de klantervaring verder te verbeteren door de volgende 10 of meer gebruikers in staat te stellen Copilot voor Microsoft 365 te gebruiken, terwijl je ook profiteert van de 15% licentiekostenbesparing. 

Daarnaast voorzien we klanten in; 

  • 3 dagen (deels on-site) Microsoft Modern Work Digitale Transformatie en Advies:
    Strategische analyse bedrijfdoelen en hoe Modern Work dit kan ondersteunen
    – Roadmapontwikkeling voor moderne werkplekken en hybride werken
    – Op maat advies over Hybride werken, Flexible werkplekken en Beveiliging & Toegang  
  • 4 uur Licentie analyse en ondersteuning.  
  • 5 uur aan eindgebruikersopleiding 
  • Inleidingsmateriaal rechtstreeks verstrekt door Microsoft 
  • Periodieke evaluatie en optimalisatie (aanbevolen, optioneel). 

Deze extra middelen ondersteunen een naadloze en succesvolle uitrol, zodat klanten blijvend waarde kunnen halen uit hun investering in Copilot voor Microsoft 365. 

Aan de slag met Microsoft Copilot?

Neem vandaag contact op om je moderne werkplekken (nog) verder te optimaliseren!

*De promotie richt zich op Microsoft 365-klanten, met een focus op degenen die ten minste 10 licenties beheren. De promotie is echter flexibel genoeg om aankopen van 10 tot 300 licenties te accommoderen. Zowel nieuwe Copilot-klanten als bestaande Copilot-klanten met een kwalificerend abonnement komen in aanmerking voor deze korting.