Contact

x
Master Data Management

De slimste fabriek draait op feilloos databeheer.

Voorkom tekortschietend data management

Wilt u productintroducties binnen de geplande tijd en zonder fouten realiseren? Wilt u weten waar de grote risico’s van uw productintroducties zitten? Of wilt u de samenwerking tussen uw verschillende afdelingen verbeteren door voorspelbaar te zijn?

Master Data Management in Manufacturing

Het is mogelijk dat uw PLM en ERP systeem niet in sync zijn, misschien zijn uw verkoopprijzen niet overal doorgevoerd, uw product is verkocht zonder CE goedkeuring of uw lokale medewerkers hebben onvoldoende kennis om uw nieuwe product in de markt te zetten.

Goed data management is cruciaal bij bijvoorbeeld productinnovatie en het in de markt zetten van nieuwe producten. Volledige, betrouwbare en op het juiste moment beschikbare data zijn in toenemende mate cruciaal voor het goed uitvoeren van bedrijfsprocessen en het nemen van de juiste managementbeslissingen. Het resultaat van goed data management vertaalt zich onder andere in lagere kosten, hogere winsten en concurrentievoordelen en Producten sneller introduceren? Halveer uw time-to-marketprouctintroducties die tot wel 2 x zo snel gaan. Goed data management is daarmee dé voorwaarde voor de slimste fabriek geworden.

We onderscheiden een viertal stappen in Master Data Management:

  1. Inventarisatie: inventariseer alle data elementen en bepaal eigenaarschappen
  2. Design: definieer de (informatie) processen voor bijvoorbeeld New Producti Introduction (NPI), product enhancements en bepaal systeemaanpassingen
  3. Change: besteed voldoende aandacht aan communicatie, training en documentatie
  4. Systemen: stel een programma van eisen op en zorg voor selectie en implementatie

Sturen op datakwaliteit

U staat er niet alleen voor. De Data Experts van Ctac zorgen dat de governance rondom uw datamanagement aan alle kanten klopt. Samen richten we uw processen zo scherp mogelijk in en maken we de slimste keuzes op het gebied van tooling. Op deze manier bent u in staat te sturen op datakwaliteit. U kunt discussiëren mét de cijfers, in plaats van óver de cijfers. Kortom, wie zijn data beheerst, is in staat time-to-market te verkorten en winstgevendheid te verhogen. De Data Experts van Ctac ondersteunen u bovendien bij het in controle brengen van uw PLM- processen.

Ctac ondersteunt u bij de optimaliseren van Master Data Management, dé opmaat naar meer winst.

Infographic: De stand van zaken omtrent NPI-processen

Winshuttle heeft een enquête gehouden onder 199 professionals die betrokken zijn bij productlanceringen voor grote fabrikanten met een SAP ERP-systeem. Lees de belangrijkste conclusies.

Bekijk productsheet

INTELLIGENTE ERP VOOR DE SLIMSTE FABRIEK

Productsheet

Klanten die steeds vaker om maatwerk vragen, een vergrijzende industrie, servitization en de opkomst van innovatieve technologie. De productiewereld verandert snel. Tijd om daar slim op in te spelen.

Vlog: Intelligentie, hoe gaat u hier slim mee om?

Video

Betere beslissingen nemen, dat willen we allemaal. In deze vlog legt Michiel Kox uit hoe u met behulp van vloeibare en gekristalliseerde intelligentie de slimste fabriek kunt worden.

Met verbeterde processen is Comfoor klaar voor groei

Case Study

Een versnipperd systeemlandschap stond de internationale expansie van Comfoor in de weg. Samen met Ctac verbeterde Comfoor haar interne processen.