Contact

x
Shop Floor Control

De slimste fabriek draait op een naadloze integratie van topfloor en shopfloor.

Hollen of stilstaan en brandjes blussen

Uw klanten verwachten meer en meer dat u op maat produceert. Deze verwachtingen overtreffen vraagt om een flexibel en nauwkeurig maakproces. Maar in veel bedrijven in de maakindustrie zijn verouderde planningsoverzichten eerder regel dan uitzondering.

Shop Floor Control in Manufacturing

Door het ontbreken van realtime informatie op de werkvloer (shop floor) is het vaak hollen of stilstaan en moeten regelmatig brandjes worden geblust. De kans op fouten in het administratieve proces neemt toe en de Overall Equipment Effectiveness, waarin de productiviteit van machines en productielijnen tot uitdrukking komt, is laag. Terwijl u - met het oog op rendement - wel zo efficiënt mogelijk wilt produceren. Juist daarom wordt de integratie tussen uw machines en uw backoffice steeds belangrijker.

Realtime informatie op de werkvloer cruciaal

IT biedt uitkomst voor realtime informatie op de werkvloer. Er kan veel efficiënter worden gewerkt, onder meer door het direct boeken in het ERP systeem en het verkleinen van de afstand tussen top floor (management) en shop floor. Zaken als ordergegevens, tekeningen, werkinstructies, materialen en uren zijn digitaal en device onafhankelijk beschikbaar voor alle gebruikers. Het papierloos werken zorgt voor betrouwbare data voor productieplanning, reporting en KPI dashboards. Hierdoor wordt het mogelijk om beter in te spelen op aanpassingen in productieschema’s. Materialen zijn in voldoende mate aanwezig en wanneer een productieorder gereed is, wordt dat direct gemeld. Real-time inzicht verkort de doorlooptijd, waardoor sneller geleverd kan worden en de leverbetrouwbaarheid omhoog gaat. Door meer transparantie in het maakproces te creëren, beschikt het management over betrouwbare informatie.

Naadloze integratie top floor-shop floor

Maak kennis met Ctac’s Shop Floor Control. Met onze expertise, applicaties en cloud-structuur zorgen we voor een naadloze integratie van uw top floor en uw shop floor. Hierdoor neemt u afscheid van een tijdrovende administratie en van ‘hollen en stilstaan’. U verwelkomt zaken als direct boeken in ERP, papierloos werken en real time inzicht in het hele proces. Device onafhankelijk, overzichtelijk en altijd betrouwbaar. Dat is Shop Floor Control.

Ctac biedt u met Shop Floor Control real time inzicht in uw productiedata. Dit leidt tot optimale besteding van uw productietijd.

Intelligente ERP voor de Slimste Fabriek

Klanten die steeds vaker om maatwerk vragen, een vergrijzende industrie, servitization en de opkomst van innovatieve technologie. De productiewereld verandert snel. Tijd om daar slim op in te spelen.

Bekijk productsheet

DDMRP: In vijf stappen sneller produceren met aanzienlijk kleinere voorraden

Blog - 11 maart 2019, Sander Vermeer, 4 min leestijd

Voorspelt u de vraag naar producten om inkoop, voorraad, productie en levering optimaal af te stemmen? In deze blog leest u waarom u zich beter kunt richten op de werkelijke vraag naar producten.

Vlog Machine Learning – Op weg naar de Slimste Fabriek

Video

Het wordt eigenlijk steeds normaler om gesproken instructies te geven aan je telefoon. Denk aan Apple Siri of Google Now. Wat mij betreft zijn dat perfecte voorbeelden van machine learning.

RECORDED WEBINAR: Verandering versnellen in de maakindustrie

Webinar Recording

Aan de hand van een dag in het leven van een productieplanner in een fabriek maakt u kennis met nieuwe manieren waarop data een transformerende speelt in het planningsproces.