Contact

x
Training SAP Beheer

Training SAP Beheer

Technisch beheer is een complex samenspel van het Operating System, de database en SAP, dat continue bewaakt moet worden.

Training SAP Beheer

Daarnaast willen de verschillende afdelingen bij het uitvoeren van hun processen niet gehinderd worden door haperende transacties of verkeerde rapportages. Hier speelt functioneel beheer een belangrijke rol.

In dit domein beschikken we onder andere over de volgende trainingen:

  • Introductie SAP Functioneel beheer
  • Introductie SAP Technisch beheer

Klantcases

Om u een indruk te geven van onze SAP Beheer trainingen op maat, hebben we hier een aantal korte klantcases beschreven.

Functioneel beheer

Een vastgoedbeheerder wil graag het functioneel en technisch beheer van het SAP-systeem voor een deel zelfstandig gaan doen. Voor 2 medewerkers hebben we een 2-daagse training op dit gebied verzorgd. Bij het functioneel beheer waren de belangrijkste onderwerpen: systeemlandschap, rol van de applicatiebeheerder, job monitoring, massawijzigingen, verwerken van IDoc’s en instellen van printers. Op het domein technisch beheer lag de nadruk op system monitoring, client administration, verwerken van afgebroken updates en tabelblokkeringen, analyse van de system log en de afhandeling van SQL-server fouten. Na afloop van de training waren de deelnemers in staat het eerstelijnsbeheer van SAP zelfstandig uit te voeren.

Technisch beheer

Een grote fashion retailer voert het eerste- en tweedelijns technisch beheer van haar complexe SAP-systeemlandschap volledig zelfstandig uit. De kennis hiervan is in de loop van de jaren versnipperd geraakt over 13 medewerkers die allemaal verantwoordelijk zijn voor een deel van het beheer. In een ééndaagse training is deze kennis bij elkaar gebracht en bij iedereen inzicht gecreëerd in het volledige beheerproces. Ook het overnemen van elkaars werkzaamheden verloopt nu een stuk efficiënter. Omdat de training is uitgevoerd op het eigen SAP-systeem zijn tijdens de training diverse onderwerpen geïdentificeerd waar verbeteringen mogelijk zijn.