Contact

x
Training SAP Financials

Training SAP Financials

Training SAP Financials

De financiële wereld verandert sneller dan ooit. IFRS, US GAAP en Sarbanes Oxley zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Financiële processen worden belangrijker en complexer. Als SAP Financials specialist analyseer je de bestaande processen, vertaalt deze naar SAP en bent daarbij voortdurend op zoek naar verbeteringen. Ctac Learning & Change traint (aankomend) SAP-specialisten in het implementeren en optimaliseren van financiële processen in SAP.

In dit domein beschikken we onder andere over de volgende trainingen:

  • Grootboek
  • Debiteuren
  • Crediteuren
  • Vaste Activa
  • Controlling
  • Leergang Financials
  • New General Ledger
  • Report Painter
  • What's new in ECC 6.0

Klantcases

Om u een indruk te geven van onze SAP Financials trainingen op maat, hebben we hier een aantal korte klantcases beschreven.

Leergang financials

Voor een andere SAP-partner hebben we een groep van 10 consultants getraind in het inrichten van een financiële administratie in SAP. Deze 13-daagse leergang bestond uit de modules grootboek, new general ledger, debiteuren, crediteuren, vaste activa en controlling. Op de laatste dag hebben de deelnemers een proefcertificering gemaakt om zich voor te bereiden op de officiële certificering bij SAP Nederland. Na afloop waren alle deelnemers als junior-consultant inzetbaar op implementatieprojecten.

Reacties van deelnemers
“Goede training met veel uitstapjes naar de praktijk,”
“Duidelijke, stapsgewijze behandeling van onderdelen. Goede afwisseling van theorie, tonen van werking in SAP-systeem en oefeningen.”
“Zeer goede docent die goed ingaat op vragen."

Controlling

Een universiteit maakt voor haar financieel proces onder andere gebruik van de SAP module Controlling. Om het systeem goed te kunnen beheren en meer te leren over nog onbekende mogelijkheden hadden de functioneel beheerders behoefte aan verdieping op enkele specifieke onderwerpen. In een praktische ééndaagse training zijn profit centers, interne orders en budgettering behandeld. Ook zijn enkele aanverwante onderwerpen getraind, zoals de facturatie en de verwerking van bankafschriften. De training is meerdere malen uitgevoerd in de vorm van werkplekbegeleiding.

Reacties van deelnemers
“Het was een training op maat.”
“De trainer kon veel verschillende voorbeelden geven.”
“Het cursusmateriaal sloot exact aan op mijn wensen.”

What's New in ECC 6.0

Een Nederlandse bank wilde graag meer weten over de verschillen tussen hun eigen SAP versie en versie ECC 6.0. In een ééndaagse training heeft de trainer de voor deze bank relevante processen op gebied van grootboek, debiteuren, crediteuren, vaste activa en controlling laten zien en met de 2 deelnemers gekeken naar de kansen die de nieuwe versie bood. Na afloop waren zij in staat een gefundeerde beslissing te nemen over het wel of niet upgraden naar ECC 6.0.

Reacties van deelnemers
“Een goede interactie waardoor we op een soepele wijze door het systeem konden lopen, toegespitst op ons gebruik van SAP.”
“De trainer wist een goede koppeling te leggen tussen theorie en praktijk.”