Contact

x

As-a-Service

Steeds meer software en systemen zijn ‘As a Service’ verkrijgbaar. Sterker nog: op termijn zal As-a-Service de regel zijn.

De voordelen van As-a-Service

De voordelen van As-a-Service zijn groot. Tegen relatief overzichtelijke periodieke kosten beschikt u over uiterst krachtige, gebruiksvriendelijke systemen waar u weinig of geen omkijken naar heeft.

As-a-Service in de cloud

Maar hoe zet u de stap naar de cloud? En welke vormen van As-a-Service passen het best bij de wensen van uw gebruikers en de doelstellingen van uw organisatie? Op termijn wordt alles As-a-Service. Of het nou om uw tekstverwerker gaat, uw agenda, uw bedrijfsapplicaties of de onderliggende infrastructuur. Afhankelijk van uw wensen en behoeften zijn er verschillende smaken ‘As-a-Service’ beschikbaar.

  • IaaS: Met Infrastructure as a Service beschikt u over kant en klare virtuele servers in de cloud die op afroep voor u beschikbaar zijn.
  • PaaS: een Platform as a Service is een applicatieplatform waarop u eenvoudig nieuwe applicaties kunt ontwikkelen.
  • SaaS: Software as a Service draait om kant-en-klare standaardoplossingen die in de cloud gehost worden.
  • iPaaS: een Integration platform as a Service stelt u in staat  om in de cloud verschillende oplossingen en systemen data uit te laten wisselen.
  • DaaS: Desktop as a Service maakt dat de desktop met uw vertrouwde programma’s niet meer op uw eigen harddrive staat, maar in de cloud zonder dat u ook maar enig verschil merkt tussen beide varianten.

Toenemende groei aan As-a-Service-mogelijkheden

Deze groei van As-a-Service-mogelijkheden maakt dat uw keuzemogelijkheden enorm zijn. En daarmee ook de kans op foute beslissingen. Daarom is het verstandig vooraf heel goed na te denken over uw systeemlandschap. Welke ambities heeft u? Wat verwachten uw klanten? Hoe moet u uw processen inregelen om die ambities en wensen te verwezenlijken? Welke opties zijn er? Welke eenmalige en terugkerende kosten zijn hiermee gemoeid?

Heldere en stapgewijze overgang naar de cloud

Ervaren Enterprise Architecten en Business Consultants van Ctac ondersteunen u op allerlei manieren bij het beantwoorden van deze vragen. Met een heldere, stapsgewijze aanpak die uw gang naar de cloud optimaal begeleidt en de zorg dat u in elke fase de juiste stappen zet en goed onderbouwde keuzes maakt. Vervolgens helpen wij u bij het implementeren van de juiste oplossingen. Met een minder complex, optimaal functionerend systeemlandschap als klinkend eindresultaat.
 

Ctac iPaaS

Het cloudlandschap is geëxplodeerd. Alles beweegt naar de cloud: van kleine oplossingen die één taak ondersteunen tot grote en integrale ERP-systemen. Maar hoe zorgt u dat al die systemen met elkaar praten en probleemloos data uitwisselen?

Mendix

Wilt u snel applicaties kunnen ontwikkelen, integreren en aanpassen aan veranderende processen. Mendix, een geavanceerd application Platform as a Service (aPaaS), brengt het binnen handbereik. Bouw een innovatieve app binnen enkele weken.

Cloud security en de nieuwe benadering: transparantie in een verborgen wereld

Blog - 9 mei 2018, Rob Wismans, 4 min leestijd

Zeg je data security dan zeg je vandaag de dag GDPR. Maar de veiligheid van organisaties staat natuurlijk compleet los van 25 mei. Het is een onderwerp van alle tijd.

Cloud - Ctac ontzorgt Vivare met digitale transformatie

Video

In deze video vertelt Vivare over de samenwerking met Ctac, de digitale transformatie en de overstap naar de cloud. De ondersteuning van Ctac voelt “als water uit de kraan”

Webinar: Cloud Security

Webinar - 5 juni 2018

Zeg je data security dan zeg je vandaag de dag GDPR. Maar de veiligheid van organisaties staat natuurlijk compleet los van 25 mei. Het is een onderwerp van alle tijd.