Contact

x
SAP Predictive Analytics

Voorspel wat uw klant wil. Klanten zijn kritischer en veeleisender geworden. Hoe speelt u daar als retailer of wholesaler op in?

Predict4Retail en Predict4Wholesale

Veel bedrijven in de retail, wholesale en manufacturing willen de planning van hun personeel, voorraden, productie, verkoop en leveringen beter afstemmen op de klantvraag. De vrijwel onbeperkte beschikbaarheid van data maakt dit mogelijk. Daarmee krijgt u meer inzicht in processen en kunt u betere beslissingen maken. Met de tools van nu maakt u eenvoudig accurate vraagvoorspellingen, zelfs zonder specialistische kennis van software of statistiek. Maar hoe benut u deze mogelijkheden optimaal?

Predictive Analytics binnen handbereik

1.    De klant staat momenteel centraler dan ooit. Zijn wensen bepalen de manier waarop fabrikanten, groothandelaren en retailers moeten opereren. Stel u eens voor dat u een beter inzicht zou hebben in de klantvraag. Zou u dan in staat zijn om meer kosten te besparen, bijvoorbeeld door minder voorraden of de juiste planning van personeel of sterker nog…het juiste product te leveren, tegen de juiste prijs op het juiste moment? En dit dan op een manier die optimaal aansluit bij de behoefte van de klant?

2.    De vrijwel onbeperkte beschikbaarheid van data maakt dit mogelijk. Daarmee krijgt u meer inzicht in processen en kunt u betere beslissingen maken. U moet echter wel weten welke data relevant is. Hoe gebruikt u interne en externe data, zoals bijvoorbeeld historische - en weerdata en wat is de impact hiervan?

3.    Met de tools van nu maakt u eenvoudig accurate vraagvoorspellingen, zelfs zonder specialistische kennis van software of statistiek. Maar hoe benut u deze mogelijkheden optimaal?

4.    Inzicht alleen is niet voldoende. De kracht van de voorspelling zit met name in de toepasbaarheid van kennis in de processen. Hoe maakt u gebruik van een slimme planning, hoe weet u wat uw optimale assortiment is? En dat…op elk moment! Door de dynamiek in de branches zien we vaak dat dit een continue proces is. Geholpen door analyses en de mogelijkheden van het continue toepassen van Algoritmen wordt de operatie geholpen tot het nemen van de juiste beslissingen.

5.    Om de juiste Data & Algoritmen toe te passen moet wel helder zijn welke vraagstukken u aan het oplossen bent. Daarvoor hebt u kennis nodig van de processen. Ctac heeft business consultants die hierbij kunnen helpen. Wij zien Predictive Analytics als een wezenlijk onderdeel van de “Intelligente Enterprise”. We zien dit als strategisch focus gebied van Ctac.

Complex of eenvoudig toepasbaar in uw bedrijf?

U hoeft gelukkig geen “Wis-Kid” te zijn om zelf een klantprognose te maken. Het is wel van belang om te weten hoe u dit vraagstuk kunt aanpakken. U moet weten:

  • Wat u gaat oplossen;
  • Welke analyses u moet maken; 
  • Welke data u hiervoor nodig hebt;   
  • Welke type algoritmen u hiervoor kunt inzetten;
  • En hoe u het model weer kunt bijsturen.

Veel van deze vragen kunnen worden beantwoord vanuit de applicaties van SAP en Microsoft. Hiervoor heeft Ctac standaard methodes en oplossingen ontwikkeld.

Productvideo: Uitleg Predict4Retail

Video

Als retailer wilt u zich constant onderscheiden van de concurrentie. maar hoe bepaalt u bijvoorbeeld de beste timing van uw promoties?

Infographic Predictive Analytics

Infographic

Voorspel wat uw klant wil. Klanten zijn tegenwoordig steeds kritischer en veeleisender. Maar hoe speelt u daar op in?

Hoe Predictive Analytics rust brengt in de supply chain

Blog

Met predictive analytics kun je de betrouwbaarheid van jouw voorspellingen sterk verbeteren. En dat is tegenwoordig een stuk makkelijker en goedkoper.