Contact

x

Efficiënte supply chain in de demand-driven wereld

De klant staat centraler dan ooit. Zijn wensen bepalen de manier waarop fabrikanten, groothandels en retailers moeten opereren en hun supply chain inrichten.

De vraag naar nieuwe competenties

De demand-driven wereld vraagt om nieuwe competenties. Realtime grip op prestaties van het DC, optimalisatie van transportbewegingen en goed doordachte multi carrier selecties. Het leggen van deze complexe puzzel is ingewikkeld.

Efficiënte Supply Chain

Vroeger was de wereld overzichtelijk. Fabrikanten produceerden producten die door groothandelsbedrijven verkocht werden aan retailers. De retailer verkocht het product op zijn beurt aan de eindklant. Die wereld bestaat niet meer. Retailers verkopen steeds meer via internet. Producenten en groothandels leveren rechtstreeks aan consumenten. Van de oude orde is niets meer over.

Correcte product, juiste moment, betaalbare prijs

Dit levert een heel nieuwe dynamiek op. Centraal in die dynamiek staat de klant. De klantvraag bepaalt hoe de supply chain wordt aangestuurd. Wie succesvol wil zijn in deze nieuwe dynamiek, zal in staat moeten zijn om optimaal te voldoen aan de klantvraag. Dat betekent: het juiste product leveren, tegen de juiste prijs op het juiste moment op een manier die optimaal aansluit bij de behoefte van de klant. Elke schakel in deze demand-driven supply chain draagt bij aan het waarmaken van dat streven.

Wij helpen fabrikanten, groothandels en retailers die de servicebelofte aan hun klanten waar willen maken bij het inrichten en stroomlijnen van hun warehouse- en distributieprocessen. Drie thema’s spelen daarin een centrale rol.

Connected supply chain

Uw klant verwacht een correcte levering op de afgesproken tijd. Veel logistieke processen komen samen om dit te realiseren. Hoe krijgt u controle over de supply chain.

Warehouse Management

Vandaag besteld, vanavond geleverd. Om te voldoen aan de klantwensen, speelt uw magazijn een essentiële rol. Een gestroomlijnd proces in het warehouse is een essentieel schakelpunt.

Transport Management

Had u vroeger genoeg aan uw eigen vrachtwagens en transporteur, nu werkt u samen met een veelheid aan vervoerders, modaliteiten en bijbehorende prijsstructuren.

EWM Quickscan

Haalt u alles uit uw organisatie? Maak gebruik van de EWM Quickscan en krijg direct inzicht in de mogelijkheden tot het verbeteren van uw organisatie.

Doe de scan

Interne goederenstromen optimaliseren met gewoon logisch nadenken

Blog - 27 augustus 2018, Johan Looijmans, 4 min leestijd

Organisaties in de maakindustrie moeten hun interne goederenstromen zo efficiënt mogelijk inrichten. Toch loopt het vaak stroef bij één specifieke schakel in dat proces.

Papierloos werken bij The Greenery met SFC

Video

The Greenery werkt vanaf de bron tot het distributiecentrum van haar klanten met het systeem SAP. Dankzij de SAP-implementatie is de supply chain optimaal ingericht.

Vlog: Standaardisatie in Supply Chain

Video

Ik moet u iets bekennen. Ik ben gek op standaarden. Standaarden vormen de smeerolie van onze moderne samenleving. Wellicht zijn standaarden zelfs de beste uitvinding sinds het stromend water.